Föreningen

FÖRENINGEN

Om Kungsbacka Ridklubb

Kungsbacka Ridklubb startade den 14 december 1969 på Gåsevadholm med Barbro Turitz som ordförande. Under första verksamhetsåret registrerades 63 medlemmar. Klubben har sedan starten utvecklats på samtliga områden. Idag bedriver vi vår verksamhet på anläggningen Alekärr precis utanför centrala Kungsbacka. Vi har tre ridhus varav två med fibersand. Vår stora paddock är nyrenoverad och har nytt underlag bestående av sand och klenflis. Vi har också en lite mindre paddock med samma material.

Vår verksamhet bygger på de tre benen: Ridskola, tävling och inackordering och vi har cirka 700 medlemmar.

Ridskoleverksamheten har idag 44 lektioner/vecka. Detta innebär att vi har ca  480 uppsittningar/vecka. Vi har totalt 40 lektionshästar varav 20 hästar och 20 ponnier. Vi har sex stycken anställda ridlärare.

Vi har tre anställda som sköter om våra ridskolehästar och som ser till att de mår bra.

Vi anordnar tävlingar inom både dressyr och hoppning, på allt från klubb- till elitnivå, och är en av de klubbar som anordnar flest tävlingar inom ridsporten med mellan 50-60 tävlingsdagar /år.

KRK vill erbjuda sina medlemmar möjlighet att rida, träna och tävla på alla nivåer i hoppning och dressyr. Mycket tid skall ägnas åt aktiviteter i grupp, både med och utan häst för att stärka klubbkänslan

Kungsbacka ridklubb är en Hälsocertifierad förening. Läs mer här!

Våra Stadgar

Våra stadgar går att ladda ner som pdf här.

Behandling av personuppgifter

Kungsbacka ridklubb är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för klubbens verksamhet. Denna Integritetspolicy gäller för all användning av personuppgifter inom ramen för vår verksamhet i förhållande till dig som medlem och/eller aktiv i en eller flera roller. Läs mer i vår Integritetspolicy här.

Begäran om registerutdrag

Om du vill begära ut ett registerutdrag som visar vilka personuppgifter vi behandlar om dig, var vänlig fyll i blanketten "Formulär för begäran av registerutdrag" som finns här. Blanketten skickas till Kungsbacka ridklubb per e-post eller post (se på blanketten). Den måste vara undertecknad av personen som vill ha utdraget för att gälla. Vi hanterar din begäran så fort vi kan.

Bli Medlem!

Om du vill bli medlem i Kungsbacka Ridklubb gör du följande:

Skicka ett mail till kansliet@kungsbackaridklubb.se med följande uppgifter:

  • Namn (alla familjemedlemmar om ni är flera)
  • Adress
  • Telefon nr
  • Mobil nr
  • E-post adress
  • Person nr (10 siffror)

Ange gärna om du är licensierad tävlingsryttare, ridskolelev eller annan medlem.

Betala därefter in medlemsavgiften på bankgiro 727-2602, skriv namn och person nr i meddelande rutan. Priser se nedan.

Medlemsavgifter 2024
Junior (t.o.m det år man fyller 18 år ) 480kr
Senior 580kr
Familj 1 280kr

I medlemsavgiften ingår en försäkring via ridskola

Swish-nummer tävling/ridskola: 123 483 15 41
Swish-nummer café: 123 228 94 60

BG 727-2602